Evliyik, on beş ildir. İki uşağımız var, bir qız, bir oğlan. Adi bir ailəyik, adi həyatımız var. İş, ev, uşaq, qayğı, stress. Axşamlar yorğun-arğın evə gəlirik, uşaqlarla bir az oynayırıq, onları yatırrırıq, sonra televizora baxırıq, ya da hərəmiz öz telefonumuzla məşğul oluruq. Bir-birimizlə danışmağa belə enerjimiz qalmır çox vaxt. Heç vaxt düşünməzdim ki, bir gün online kazino bizi bir-birimizə yaxınlaşdırar.
Keçən ilin payızında idi. Yağışlı bir axşam, uşaqlar nənələrində idi, evdə tək qalmışdıq. Arvadım mətbəxdə yemək hazırlayırdı, mən də oturub televizora baxırdım, heç nə maraqlı deyildi. Birdən arvadım gəldi yanıma, oturdu, dedi: "Gəl bu axşam bir şey edək, birlikdə, dəyişiklik olsun". Mən dedim: "Nə edək?" O dedi: "Bilmirəm, nəsə maraqlı". Düşündüm, fikirləşdim, yadıma mostbet düşdü. Bir neçə ay əvvəl iş yoldaşım danışmışdı, oynayırmış, qazanırmış. Dedim: "Bəlkə online kazino oynayaq, birlikdə?" Arvadım əvvəlcə təəccübləndi, sonra güldü, dedi: "Sən də, nə fikirdir?" Mən izah etdim ki, sadəcə əyləncə üçün, az pul qoyaq, vaxt keçirək, əylənək. O razı oldu.
Telefonu götürdüm, internetə girdim, mostbet-i axtardım. giriş qeydiyyat mostbet səhifəsini tapdım, qeydiyyatdan keçdim. Çox asan idi, bir neçə dəqiqəyə hazır idi. Sonra pul yatırdım – iyirmi manat, çox deyil, sınaq üçün. Arvadımla birlikdə oturduq, oyunlara baxmağa başladıq. Nə qədər oyun var idi, Allah Allah. Slotlar, ruletka, blackjack, poker, hər şey. Arvadım "Book of Dead"i seçdi, qədim Misir mövzusunda bir oyun, ehramlar, fironlar, kitablar. Mən də "Starburst"u seçdim, ulduzlar, brilyantlar, rəngarəng. Birlikdə oynamağa başladıq.
İlk axşam çox əyləncəli keçdi. Birlikdə oynayırdıq, gülürdük, sevinirdik, əsəbləşirdik, hər şey bir yerdə. İyirmi manatı bir saata uduzduq, amma vecimizə deyildi, çünki əylənmişdik, birlikdə vaxt keçirmişdik, uzun müddətdir belə gözəl axşam keçirməmişdik. Ertəsi axşam yenə oynadıq, bu dəfə əlli manat qoyduq. Bir saat oynadıq, balansımız yetmiş manata çıxdı, sevindik, pulu çıxartdıq, iyirmi manat qazanc. Çox xoşumuza gəldi.
Hər axşam belə keçməyə başladı. Uşaqlar yatandan sonra birlikdə oturur, mostbet-i açır, oynayırdıq. Bəzən udurduq, bəzən uduzurduq, amma əsas olan birlikdə olmaq idi, birlikdə vaxt keçirmək idi. Uzun müddətdir belə yaxın olmamışdıq, belə çox danışmamışdıq, belə çox gülməmişdik. Mostbet bizi bir-birimizə qaytardı, birlikdə olmağın gözəlliyini xatırlatdı.
Və bir gün o gün gəldi. Cümə axşamı idi, uşaqlar yenə nənələrində idi, evdə tək idik. Axşam yeməyi yedik, çay içdik, sonra birlikdə oturduq, mostbet-i açdıq. Bu dəfə qərar verdik ki, bir az daha çox pul qoyaq, yüz manat, bəlkə bir şansımızı sınayaq. Arvadım "Book of Dead"i seçdi, mən də onun yanında oturub baxırdım, məsləhət verirdim. O oynayırdı, mən də onunla birlikdə sevinir, əsəbləşirdim.
Yüz manatla başladı. Uduzdu on manat, uddu iyirmi manat, uduzdu on beş manat, uddu otuz manat, beləcə bir saat oynadı, balansı iki yüz manata çıxdı. Sevindik, davam etdi. İki yüz manatla oynamağa davam etdi. Üç yüz oldu, dörd yüz oldu, beş yüz oldu. Ürəyimiz döyünürdü, əlimiz ayağımız əsirdi. Altı yüz oldu, yeddi yüz oldu, səkkiz yüz oldu. Dayandıq, bir dəqiqə nəfəs aldıq, bir-birimizə baxdıq, güldük, sevindik. Sonra davam etdik.
Səkkiz yüz manatla oynamağa davam etdi. Bir an gəldi ki, ekranda üç kitab simvolu düşdü yan-yana. Bonus oyunu başladı. On pulsuz fırlanma. Xüsusi simvol seçildi – fironun özü. Başladı fırlanmalar. Birinci fırlanma – heç nə. İkinci – heç nə. Üçüncü – bir az. Dördüncü, beşinci, altıncı, yeddinci – hər dəfə bir az qazanc. Səkkizinci fırlanma – firon simvolu genişləndi, bir neçə yerdə düşdü, qazanc çoxaldı. Doqquzuncu fırlanma – yenə firon, daha çox qazanc. Onuncu fırlanma – bütün ekran fironlarla doldu. Və hesaba baxdıq – on min manat. On. Min. Manat.
Mən donub qaldım. Arvadım da donub qaldı. Bir-birimizə baxdıq, heç nə deyə bilmədik. Sonra o ağlamağa başladı, mən də ağlamağa başladım. Bir-birimizə sarıldıq, uzun müddət belə qaldıq, ağladıq, güldük, sevindik, hər şey bir yerdə. O an başa düşdük ki, bu pul təkcə pul deyil, bu, bizim birlikdə keçirdiyimiz gecələrin mükafatıdır, bizim bir-birimizə olan sevgimizin, səbrimizin, dostluğumuzun nəticəsidir.
Həmin pulla nə edəcəyimizi düşündük. Uşaqların təhsili üçün qərar verdik, onların gələcəyi üçün saxlayacaqdıq. Amma bir hissəsini də özümüzə ayırdıq, uzun müddətdir istədiyimiz bir şeyə – ailəcə səyahətə getməyə. Yazda yola düşdük, dördümüz, Türkiyəyə, İstanbula, üç günlük. Uşaqlar çox sevindi, arvadım çox sevindi, mən də çox sevindim. Birlikdə gəzdik, birlikdə yedik, birlikdə güldük, birlikdə xatirələr topladıq. O səyahətin fotolarına hələ də baxırıq, gülümsəyirik, o günləri xatırlayırıq.
İndi, aylar sonra, hələ də mostbet-də oynayırıq bəzən. Axşamlar, uşaqlar yatandan sonra, birlikdə oturur, oynayırıq. Bəzən uduruq, bəzən uduzuruq, vecimizə deyil. Çünki ən böyük uduşumuzu biz artıq qazanmışıq – bir-birimizi, ailəmizi, xoşbəxtliyimizi. giriş qeydiyyat mostbet səhifəsində başlayan bu macəra bizə təkcə pul vermədi, bizə bir-birimizi yenidən kəşf etmək fürsəti verdi, bizə ailə olmağın gözəlliyini xatırlatdı. Və bu, hər şeydən dəyərlidir.