Adım İsmayıl, qırx iki yaşım var. Mühasibəm, böyük bir şirkətdə işləyirəm. İşim kağızlar, rəqəmlər, hesabatlar... Günlər keçir getsin, eyni şeylər. Həftə sonları evdə oturur, televizora baxır, ya da kitab oxuyuram. Həyatım çox sakitdi, demək olar ki, monotondi. Keçən ilin oktyabrında elə bir hadisə oldu ki, hələ də inana bilmirəm. İcazə verin, əvvəldən danışım.
Oktyabrın sonu idi, yağışlı bir şənbə günü. Çölə çıxmaq olmurdu, evdə oturmuşdum. Arvad qonşuya getmişdi, uşaqlar dərs oxuyurdu. Mən tək qaldım. Televizora baxdım bir az, darıxdım. Telefonu əlimə alıb internetə baxırdım. Hardasa bir reklam gördüm, Aviator oyunu haqqında. Adını eşitmişdim, amma heç oynamamışdım. Reklamda yazırdı: "mostbet aviator demo - pulsuz sına versiyası". Demo sözü marağımı çəkdi. Pulsuz, sına, heç pul itirmək qorxusu yoxdu. Düşündüm, bəlkə cəhd edim görüm nədir?
Saytı tapdım, demo oyunu açdım. Qaydası sadə idi: uçan təyyarə, getdikcə əmsal böyüyür, sən də vaxtında dayanıb pulunu götürməlisən. Gecikdin, təyyarə uçur, pulun yanır. Amma burada pul yoxdu, sadəcə sınaq pulları. Oynamağa başladım. Əvvəlcə başa düşmədim, tez-tez uduzdum. Amma sonra qaydasını öyrəndim. Nə vaxt dayanmaq lazım olduğunu anladım. Bir saat boyu oynadım, sınaq pulları ilə çox qazandım. Çox əyləncəli idi.
Axşam arvad gəldi, mən hələ də oynayırdım. Dedi, nə oynayırsan? Dedim, bir oyun var, pulsuzdu, sınaq rejimi. Güldü, keçdi. Amma mən düşündüm, əgər sınaqda bu qədər yaxşı oynayıramsa, bəlkə realda da oynayım? Nə olacaq ki? Uduzsam da, çox şey itirmərəm. Qeydiyyatdan keçdim, adımı, soyadımı yazdım. Çox asan idi, bir dəqiqə çəkmədi. İlk pulu yükləmək məsələsi qaldı. Cibimdə 100 manat var idi, xırda xərclik üçün saxlamışdım. Dedim, bunun 30 manatını yükləyim. Uduzsam da, çox şey itirmərəm. Kartıma keçirdim, 30 manat yükləndi. Bonus da verdilər üstəlik. Hesabda 50 manat oldu.
İndi real oynayırdım. mostbet aviator demo-da öyrəndiklərimi tətbiq etməyə başladım. İlk mərcimi qoydum, 10 manat. Təyyarə uçdu, 1.5x oldu, dayandım. 10 manat 15 manat oldu. Yaxşı başlanğıc. İkinci mərc, 10 manat. Təyyarə uçdu, 2x oldu, dayandım. 10 manat 20 manat oldu. Ürəyim döyünür, əllərim əsir. Bu oyun adamı özünə çəkir, bilirsən? Demo-da başqa idi, realda başqa.
Üçüncü mərc, 15 manat qoydum. Təyyarə uçur, 2x, 3x, 4x... Dayanım, dayanmayım? 5x oldu, dayandım. 15 manat 75 manat oldu. Artıq hesabda 130 manat var idi. O gün oynadım, oynadım, axşama qədər 130 manat 300 manat oldu. Çox sevindim, amma dayandım. Düşündüm, bu qədər bəsdir, ağıllı olmalıyam.
Ertəsi gün yenə açdım oyunu. Yenə oynadım. Bu dəfə daha cəsarətli idim. Daha çox gözləyirdim, daha çox qazanırdım. Amma bir dəfə səhv etdim. 50 manat qoymuşdum, təyyarə 7x-ə çatdı, dayanmadım, 8x gözlədim. Təyyarə uçdu. 50 manat getdi. Əsəbləşdim, geri qazanmaq üçün daha çox oynadım, daha çox uduzdum. O gün 300 manatdan 150 manata düşdüm. Başa düşdüm ki, bu işdə səbir lazımdır, hərislik olmaz. Demo-da öyrəndiklərimi unutmamalıyam.
Üç gün ara verdim. Oyunu açmadım, düşündüm, özümə gəldim. Sonra yenə başladım. Amma bu dəfə taktika ilə. Hər gün maksimum 50 manat oynayırdım, udsam da uduzsam da dayanırdım. Tədricən balans böyüməyə başladı. Bir həftə sonra hesabımda 800 manat var idi. İnanılmaz idi. Özümə inamım gəlmişdi.
Noyabrın ortaları idi, gecə yarısı. Evdə tək idim, hamı yatmışdı. Oynamağa başladım. Bu dəfə daha cəsarətli idim. Təyyarə uçur, mən dayanıram, pul yığılır. 800 manat 1500, 1500 2500, 2500 4000 oldu. Bir saat içində 4000 manat 7000 manat oldu. Ürəyim döyünürdü. Düşündüm, dayanım, bəsdir. Amma o həyəcan məni ələ keçirmişdi. Bir daha qoydum, 3000 manat. Təyyarə uçdu, 2x, 3x, 4x, 5x... Dayanım, dayanmayım? 6x oldu, dayandım. 3000 manat 18000 manat oldu. Hesabda 25000 manat var idi. Ağlım durdu. Oturduğum yerdə donub qaldım. Bu qədər pul mənim üçün böyük idi. Bir il qazana bilmərəm bu qədər.
O gecə yata bilmədim. Səhərə qədər fikirləşdim. Səhər tezdən durdum, pulun bir qismini çıxartdım. 20000 manatı öz kartıma köçürdüm, 5000 manat qaldı hesabda. Onu da oynaram deyə düşündüm. Amma oynamadım. Uzun müddət heç nə oynamadım.
20000 manat mənim üçün yeni bir başlanğıc oldu. Əvvəlcə banka qoydum, faizə. Sonra bir azını xərclədim, evə yeni bir mətbəx düzəltdim. Arvad çox sevindi, uşaqlar da. Qalanı hələ də dayanıb. Bəlkə bir gün öz işimi quraram, bilmirəm. Amma o pul mənə təkcə qazanc vermədi, bir də inam verdi. Özümə inam. Düşündüm ki, həyatda hər şey ola bilər, bəzən gözləmədiyin yerdə şans qapını döyər. Mənim qapımı bir oktyabr günü, mostbet aviator demo-nu kəşf etdiyim gün döydü.
İndi hələ də işləyirəm, hələ də rəqəmlərlə məşğulam. Amma hərdən düşünürəm o gecəni. Təyyarənin 6x-də dayandığı anı, ekranda yazılan rəqəmləri, ürəyimin döyüntüsünü. Həyatımın ən həyəcanlı gecələrindən biri idi. Və hələ də inana bilmirəm ki, 30 manatla başlayan macəra 20000 manatla bitdi. Amma bitmədi əslində, hələ davam edir. Hər dəfə evdə oturub yeni mətbəxdə çay içəndə, arvadın sevincini görəndə xatırlayıram o gecəni. Və şükür edirəm.
Bir də var ki, indi həmkarlarıma danışıram bu hekayəni, gülürlər, inanmırlar. Deyirlər, İsmayıl, sən mühasibsən, rəqəmlərlə işləyirsən, bu qədər pulu necə qazandın? Mən də deyirəm, bəzən rəqəmlərdən başqa şeylər də var həyatda. mostbet aviator demo mənə bir şey öyrətdi: bəzən sınaq etmək, cəhd etmək lazımdır. Qorxmadan. Və mən cəhd etdim. Və qazandım.