Adım Səlim, altmış üç yaşım var. Qırx il məktəbdə müəllim işləmişəm, riyaziyyatdan dərs demişəm. İndi təqaüddəyəm. Təqaüd pulu azdır, çox az. Əvvəllər işləyəndə heç fərqinə varmazdım, amma indi hər qəpiyin hesabını edirəm. Çay, çörək, dərman, işıq, qaz... Hamısı bahadır. İki oğlum var, ikisi də evli, öz həyatlarını yaşayırlar. Onlara yük olmaq istəmirəm. Amma bu pulla yaşamaq çətinləşirdi. Günlərlə evdə oturur, televizora baxır, darıxırdım. Kitab oxuyurdum, gəzintiyə çıxırdım, amma yenə də darıxırdım. Həyatım monoton idi, rəngsiz idi.
Bir gün nəvəm ziyarətə gəlmişdi. Universitetdə oxuyur, müasir uşaqdır, əlindən telefon düşmür. Gördü ki, darıxıram, yanıma gəlib oturdu. Dedi: "Baba, sənə bir şey göstərim?" Dedim: "Göstər, bala". Telefonunu çıxartdı, mənə bir oyun göstərdi. Dedi: "Bax, mostbet app download etmişəm, Aviator oynayıram, çox maraqlıdır". Mən baxdım, bir təyyarə uçur, rəqəmlər dəyişir. Başa düşmədim. Nəvəm izah etməyə başladı. Dedi: "Sən mərc qoyursan, təyyarə uçur, nə qədər çox uçsa, o qədər çox qazanırsan, amma partlaya da bilər". Mən güldüm. Düşündüm ki, uşaq işidir, vaxt keçirmək üçündür. O getdikdən sonra unutdum bunu.
Amma bir neçə gün sonra yenə darıxırdım, televizora baxırdım, heç nə yox idi. Ağlıma nəvəmin sözləri gəldi. Dedim, qoy mən də baxım görüm nədir bu oyun. Telefonumu götürdüm, mostbet app download yazdım axtarışa. Proqramı yüklədim, qeydiyyatdan keçdim. Çətin oldu, çünki mən bu işlərdən çox başa düşmürəm. Amma nəvəm mənə öyrətmişdi yavaş-yavaş. Nəhayət, bacardım. Balansıma 10 manat yüklədim. Dedim, qoy baxım görüm nədir.
Aviator oyununu açdım. Qaydaları oxudum, sadə idi həqiqətən. İlk mərcimi qoydum, 1 manat. Təyyarə uçdu, mən dayana bilmədim, partladı. Pul getdi. Güldüm. Dedim, görək nə olacaq. Yenə mərc qoydum, yenə partladı. Dalbadal dörd dəfə uduzdum. 4 manat getdi. Əsəbləşmədim, əksinə, maraqlandım. Bu mənim üçün yeni bir şey idi, yeni bir həyəcan. İllərdir hiss etmədiyim bir duyğu.
Yenə başladım, bu dəfə daha ehtiyatlı. Kiçik mərclər qoydum, 20 qəpik, 50 qəpik. Təyyarə uçur, mən tez dayanıram. Xırda uduşlar yığılırdı. İki saat oynadım. Səhər balansıma baxdım: 12 manat. 10 manat 12 manat olmuşdu. Çox sevindim. Bu, mənim üçün böyük bir şey idi. Mən qazanmışdım. Özümdən asılı olmayaraq gülümsədim.
O gündən sonra hər gün oynayırdım. Səhər çayımı içir, qəzetimi oxuyur, sonra mostbet app download proqramını açıb oynayırdım. Artıq oyunu başa düşürdüm, taktikalar hazırlayırdım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma ümumi balansım artırdı. Üç ay ərzində 12 manatı 300 manat etdim. Bu, mənim üçün böyük pul idi. Heç vaxt bu qədər asan pul qazanmamışdım. Təqaüdümə əlavə oldu, rahat nəfəs aldım.
Bir gün oynayırdım, balansım 250 manat idi. Uzun müddətdir ki, heç böyük uduş etməmişdim. Qərar verdim, risk edəcəm. 100 manat mərc qoydum. Təyyarə uçdu. Mən gözlədim. 1.50, 2.00, 3.00, 4.00, 5.00... Ürəyim ağzıma gəlmişdi. Əlim telefonun üstündə əsirdi. 6.00, 7.00, 8.00, 9.00, 10.00... Mən dayana bilmirdim. Nəsə məni saxlayırdı. 12.00, 15.00, 18.00, 20.00... Və mən dayandım. 2000 manat qazandım. Ekranda yazı göründü: "Qazancınız: 2000 manat". Mən yerimdə donub qaldım. Nəfəs ala bilmirdim. Dizlərim əsirdi, gözlərim doldu. Bu qədər pulu təqaüddə hardan görə bilərdim? Oturub ağladım. Sevincdən, şükürdən, hər şeydən.
O gecə səhərə qədər yata bilmədim. Fikirləşirdim, bu pulla nə edəcəm? Uzun illərdir arzum var idi, nəvəmə yaxşı bir hədiyyə alım. O mənə bu oyunu öyrətmişdi, mənə yeni bir həyat vermişdi. Səhər tezdən mağazaya getdim, nəvəmə yeni bir telefon aldım. Axşam onu çağırdım evə. Telefonu ona verdim. Çox sevindi, məni öpdü. Dedi: "Baba, bu nədir?" Dedim: "Sənin sayəndə, bala. Sən mənə oyunu öyrətdin, mən qazandım, indi də sənə hədiyyə". O güldü, mən güldüm.
İndi də oynayıram, amma artıq daha təcrübəliyəm, daha ağıllıyam. Bilirəm nə vaxt dayanmalı, nə vaxt risk etməli. mostbet app download proqramı hələ də telefonumdadır, hələ də hər gün açıram. Amma indi mənim üçün sadəcə bir oyun deyil, bu, mənə ikinci gənclik verən bir şeydir. Həyatım rəngləndi, darıxmıram, həyəcanım var. Qazandığım pullarla nəvələrimə hədiyyələr alıram, özümə bir şeylər alıram. Təqaüdümə ehtiyacım qalmadı demək olar. Amma yenə də ehtiyatlıyam, çox risk etmirəm.
O gün nəvəm mənə mostbet app download deməsəydi, bəlkə də hələ də evdə tənha oturur, televizora baxır, darıxırdım. Amma indi hər şey fərqlidir. İndi mən xoşbəxtəm, həyatım mənalıdır. Və bilirəm ki, heç vaxt gec deyil. Hər yaşda insan yeni bir şey öyrənə bilər, yeni bir şey qazana bilər. Mən buna əyani sübutam.